söndag, januari 12, 2014

Tunturi Fitness i Budpest


KONSUMTION. Lotus säljer väskor, märk väl att Tunturi Fitness finns i Budapest, Ungern. Konsumtionssamhället behöver organiska och oorganiska material för tillverkning av varor och därför behöver vi gruvor.

JOBB. Kanske en av gruvlobbyns största argument för gruvbrytning är att verksamheten skapar jobb i glesbygden. De som lägger sitt största argument på att gruvor ger jobb kanske kommer att blekna en aning då tekniken inom gruvindustrin stadigt går framåt.

MODERNA TIDER. Australiensiska gruvarbetarna  sitter vid dataskärmar och styr stora grävskopor som lastar gruvmaterial på lastbilar – 150 mil från själva gruvan.

ROBOTAR. Svensk leverantör för världens största gruvmaskinstillverkare Caterpillar säger att gruvbolag som ska starta gruvor i Sverige om fem-tio år tittar på hur långt tekniken för automation och fjärrstyrning kan tänkas ha hunnit då.

FJÄRRDRIFT. Ska man bryta malm i en otillgänglig miljö så skulle man kunna tänka sig att det bara är servicepersonal på plats som underhåller grejerna, resten av driften kan skötas betydligt bättre på andra håll.

Inga kommentarer: