lördag, oktober 06, 2007

Marimekko Los Angelesissa

Marimekko Los Angelesissa: "Luovutetun mekon suunnittelija on Liisa Suvanto ja sen nimi on mahdollisesti Rebekka. Kankaan 'Semiramis'-kuvion suunnittelija on Katsuji Wakisaka.

Helge: Asuimme 70-luvun alussa Katsuji Wakisakan kanssa samassa huoneistossa Lipparannassa. Hän oli vasta saapunut Suomeen ja järjestimme Sonoko Mizoguchin kanssa hänelle asunnon läheltä Helsinkiä.

Marimekko yrityksen liikeidea lähti voimakkaasta halusta luoda sodanjälkeiseen Suomeen jotain uutta, ainutkertaista, kestävää ja kaunista. Unelmien toteutumiseen tarvittiin kyky nähdä elinympäristö ja siinä tapahtuvat muutokset pintaa syvemmältä.

Tästä maaperästä kasvoi marimekkolainen voima synnyttää ideoita, tuotteita ja persoonallisuuksia, joiden tarinat ovat jääneet elämään ja luoneet pohjan vahvan Marimekko-brändin kehittymiselle.

Suunnittelijat kuten Liisa Suvanto, Katsuji Wakisaka, Pentti Rinta, Fujiwo Ishimoto, Ristomatti Ratia (Armi Ratian poika), and Marja Suna jatkoivat 1950-luvulta 1970-luvulle Marimekko brändin vallankumousta ja saavuttivat kansainvälistä tunnustusta.

Marimekko näyttely seuraa sekä edellä mainittujen että myös muiden suunnittelijoiden tyylikehittymistä tähän päivään asti. Näyttelyn aukioloaikaa on pidennetty 10.11.2004 asti. Alla lisää tietoa FIDM museosta Downtown Los Angelesissa ja Marimekko näyttelyn aukioloajoista."

Inga kommentarer: